Mutkalla appi, kuinka ja kenelle?

hypermobiileille ja neuroepätyypillisille, jotka eivät saa apua terveydenhuollosta, kenellä ei ole varaa tai mahdollisuutta käydä jatkuvasti lääkärillä, ja niille joita lääkärit eivät enää suostu edes hoitamaan

Mutkalla appi sai alkunsa syksyllä 2023. Mä olin ollut melkein vuoden työterveyshuollon fysioterapeuttina keikkailemassa ja tajusin kuinka paljon mulle tulee työterveyslääkäreiltä asiakkaita, joilla on outoja oireita, joille lääkärit ei löydä selitystä.

Oli jotenkin silmät aukaisevaa tajuta, että moni ihmisistä kärsi saman tyylisestä oireilusta kuin minä itse. Itse olen tiennyt olevani hypermobiili jo pitkään, ja vuoden sisällä, aihetta opiskellessa olen tajunnut että mun allergia, astma, atopia, suolioireet, silmäoireet ja moni muu juttu on suoraan liitännäinen hypermobiliteettiin. Kun sitten sain vielä Audhd diagnoosin niin oma elämä selkeni paljon.

Joka tapauksessa, asiakkaille sain annettua hyvinkin apua ja selvät ohjeet mitä tehdä jotta kivut vähenisivät. Usein kaksi tai kolme käyntikertaa riitti, ja asiakkaat olivat todella tyytyväisiä siihen että vihdoinkin joku ymmärsi ongelman ja pystyi auttamaan. Tajusin myös, että pystyn ohjaamaan vaikka etänä, koska tiedän oman kehoni takia tarkkaan sen missä kohti mikäkin asento, ja liike alkaa falskata tai hajota.

Siitä lähti ajatus appin rakentamisesta, niille hypermobiileille ja neuroepätyypillisille, jotka eivät saa apua terveydenhuollosta, kenellä ei ole varaa tai mahdollisuutta käydä muuten jatkuvasti lääkärillä, ja niille joita lääkärit eivät enää suostu edes hoitamaan.

Muistutan kuitenkin aina siitä että, kaikki mahdollinen pahalaatuinen on pois suljettava oireiluissa, jotta tiedetään että oireilu on varmasti hypermobiliteetista johtuvaa. Toki suurin osa asiakkaista ja appin jäsenistä on kuullut lauseen ”hyviä uutisia, sun labrat/kuvantaminen on normaalit!”. Eli tutkittu on, ei vaan ehkä ole osattu ottaa oikeita asioita huomioon.

Suomessa on valitettavan vähän tietoa tarjolla, joten olen jatkuvassa kontaktissa Britteihin, jenkkeihin ja muualle maailmaan, jotta saan uusinta tutkimusta ja julkaisuja luettavaksi. Iltaisin kaivan itseni usein syvälle ”kaninkoloon”, koska tietoa asioista on, jos sitä vaan jaksaa etsiä. Mun mukana saa olla kyllä kuulemassa uusimmat jutut melko nopealla syklillä.

MUTKALLA appiin toivotan tervetulleiksi kaikki, jotka tuntevat tarvitsevansa apua hypermobiliteettiin ja neuroepätyypillisyyteen liittyvien oireiden, kipujen ja oman olonsa kanssa. Meillä on ihan mahtava yhteisö rakentumassa hiljalleen, ja jokainen jäsen on kullan arvoinen omine kokemuksineen ja näkemyksineen! Tule säkin mukaan lämmin henkiseen porukkaan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *