Blogi

Fysioterapeuttiset PILATESryhmät starttaavat syyskuussa

Pilates on äärettömän hyvää treeniä hypermobiilille ja neuromoninaiselle keholle. Toki muillekin. Mikä siinä on hyvää on se, että keskivartaloon saadaan pitoa ja hallintaa mikä auttaa muuallekin kehoon, sekä ennen kaikkea vähentää kipuja kehossa.

Usein pilatestunneilla ei kuitenkaan ymmärretä yliliikkuvan kehon ongelmia, sitä että asennon säilyttäminen on vaikeaa, tai että jo sen alkuasennon löytäminen saattaa olla haasteellista.

Nyt pääset treenaamaan pilatesta hypermobiilin ohjaajan kanssa. Kuten Mutkalla appissa, myös Pilatesryhmässä tullaan käyttämään kehoa ja sen aistimuksia eri tavalla kuin yleensä. Niin että keho saadaan tekemään liikettä oikeassa asennossa ja niin että se tuntuu ja kehittää kehoa.

3.9. alkaen aloitan kolme fysioterapeuttista PILATESryhmää, joista kaksi ovat lähiryhmiä ja kolmas etäryhmä. Lähiryhmät ovat pienryhmiä Physiofixin tiloissa, joissa 6 – 8 osallistujaa, vähintään 5 osallistujaa. Etäryhmään pystyn ottamaan enemmän porukkaa, kuitenkin vähintään 5 osallistujaa. Pienryhmässä ohjaaminen on yksilöllistä, ja etäryhmässä osallistujilla on aina mahdollisuus kysyä vielä jälkikäteen viestillä, jos jokin liike on ollut hankala ja tarvitsee lisäopastusta.

AIKATAULU:

maanantaisin klo 18 – 18.55, Physiofix

tiistaisin klo 9 – 9.55 etä (tallenne jää käyttöön kurssin ajaksi)

tiistaisin klo 13 – 13.55 Physiofix

Hinta on 179€ – 11 tapaamista. Maksaa voit pankki/luottokortilla, Edenred, Smartum, Epassi, Klarna.

Ilmoittaudu mukaan katja@physiofix.fi

* Mutkalla Livemiitti * 24.8.2024 klo 10 – 14

Mutkalla livemiitistä olen puhunut jo jonkin aikaa, ja sieltä se hiljalleen lähestyy. Alle kaksi kuukautta siihen että osan kanssa nähdään naamakkain!

Ohjelmassa on kaksi treeniä, luento, Q&A ja keskustelua. Hyvin perinteisellä Mutkalla sapluunalla mennään siis.

Appilaisille tapaaminen on ilmainen, kunhan olet ollut mukana 15.7.2024 alkaen.

16.7. – 31.7. välillä mukaan tulleille hinta on 19,90€, elokuussa ennen tapaamista (1.8. – 23.8) mukaan tulleille 29,90€.

Ei appilaisille tapaamisen hinta on 39,90€.

Jos ole siis miettinyt appiin mukaan tuloa, niin nyt on hyvä aika tulla kokeilemaan mille mukana olo tuntuisi!

Jos tulet appiin 16.7. -23.8. välillä ja olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan niin laita minulle spostia: katja@physiofix.fi

Jos taas haluat tulla katselemaan ja kokeilemaan niin voit maksaa lippusi ennakkoon TÄSTÄ

Tervetuloa mukaan!

Fysiopaku on tour

Vihdoinkin oli aikaa tehdä ”kiertueaikataulu”! Virallinen mini Suomen kierros tulossa, teille ketkä olette kyselleet milloin tulen teidän kaupunkiinne, tai kyläänne.

Ajatuksena mahdollistaa livenä tapaaminen, tutkiminen ja ohjeiden antaminen missä päin Suomea tahansa. Nyt alla olevat kaupungit valikoituivat kyselyn vastauksista, ja yritän tulla mahdollisimman maantieteellisesti laajalle.

Tammikuussa aloitan uuden kierroksen, uusissa paikoissa. Teidät kenen kanssa tapaan ensimmäisellä kierroksella, voimme jatkossa nähdä etänä lyhyemmillä etäfysioterapia 30min tai 45min ajoilla, tarkistaen siellä tilanteen.

Tässä kuitenkin nyt aikataulu

KESÄN/SYKSYN AIKATAULU:

28.06.2024 TURKU, klo 9 – 18

05.07.2024 LAHTI, klo 14 – 18

12.07.2024 KOTKA, klo 9 – 18

23.08.2024 LAPPEENRANTA, klo 8 – 17

24.08.2024 MUTKALLA APPILAISTEN LIVEMIITTI, RÖYKÄN – LEPPÄLAMMEN NS-TALO, klo 10 – 14

05.09.2024 OULU, klo 9 – 17

06.09.2024 ROVANIEMI, klo 8 -16

07.09.2024 SAARISELKÄ, klo 8 – 16

26.09.2024 TAMPERE, klo 9 – 17

27.09.2024 SEINÄJOKI, klo 9 – 17

28.09.2024 JYVÄSKYLÄ, klo 8 – 16

17.10.2024 SAVONLINNA, klo 9 – 17

18.10.2024 KAJAANI, klo 9 – 17

19.10.2024 KUOPIO, klo 8 – 16

31.10.2024 PORI, klo 9 – 17

01.11.2024 KUORTANE, klo 9 – 17


Käynti maksaa 115€/60min. Käynti on kotikäynti, joko sinun kotona tai fysiopakussa. Kotikäynnistä saa kotitalousvähennyksen fysioterapian hinnasta, hinnasta 85€/60 min fysioterapia, ja 30€ matkakulut.


Voit varata ajan spostilla katja@physiofix.fi


Jos teitä on useampi samassa paikkaa, voitte saada pienen alennuksen.


Diagnosointi

Hypermobiliteettisyndrooma (HSD) ja hypermobiili Ehlers-Danlos (hEDS) syndrooma ovat molemmat alidiagnosoituja sidekudossairauksia.

Hypermobiliteettia voi olla paikallisesti, ääreisosissa, tai kauttaaltaan kehossa. Usein niillä joilla on kauttaaltaan yliliikkuvuutta, on nivel tai kaksi, mitkä eivät ole yliliikkuvia.

Diagnoosin saamiseen on tutkittu menevän 10 – 12 vuotta, minkä takia sairaudet ovat osaltaan harvinaissairauksia. Niitä ei tajuta/ osata / haluta tutkia.

Ikäväkseni on myönnettävä että vain harva lääkäri paneutuu tutkimiseen kunnolla. Diagnosointiin on kuitenkin maailmanlaajuiset ohjeet, joiden mukaan kaikkien kuuluisi toimia.

Ennen kuin menet lääkäriin voit itse tutustua ohjeistukseen ja tulostaa ohjeet täältä. Kyseisen lomakkeen lisäksi pitäisi tutkia kaikkien nivelten liikkuvuus. Beightonin testi on liian suppea, jotta sen perusteella voisi diagnoosin tehdä.

Alaraajojen liikkuvuuden mittaamiseen voisi käyttää Lower Limb Assesment Score:a, yläraajojen taas The Upper Limb Hypermobility Assesment Tool:a. Testejä on olemassa, jos niitä vaan halutaan käyttää diagnosointiin.

Minulla käy vastaanotolla asiakkaita, kenelle minä teen nivelten liikkuvuusmittaukset, ja kirjaan ne. Näin lääkärille mennessä nivelliikkuvuudet, ja muu oireilu on jo kirjattuna Kantaan. Osalla se on auttanut diagnoosin saannissa, osalla lääkäri ei ole suostunut lukemaan fysioterapeutin tekstiä.

Pidä huoli siitä, että saat äänesi kuuluviin, hyvään hoitokäytäntöön kuuluu kuunnella potilasta/asiakasta, sekä tutustua hänen aiempiin teksteihin.

Tsemppiä lääkärillä käyntiin!

Screenshot

Kesätreenit!

Kesällä 2024 sä voit laittaa itseäsi kuntoon 20min tehotreeneillä, joita voit tehdä vaikka laiturin nokassa mökillä, veneen kannella tai omalla terassilla, ihan missä hyvälle tuntuu.

Joissain treeneissä on hyvä olla paino, joissain saatetaan tarvita kuminauhaa, ja joissain porrasta. Mutta suurimmaksi osaksi tehdään kehonpainotreenejä.

Treeneissä haastetaan kehon hahmotusta ja hallintaa, opetetaan hermostoa ottamaan käyttöön oikeat lihakset, saadaan voimaa ja liikkuvuutta kehoon. Päämääränä saada keho toimimaan mahdollisimman oikein, jotta päästään eroon nivelkivuista, joita väärät asennot ja liikkeet hypermobiiliin kehoon aiheuttavat!

Kesän jälkeen on mukavampi aloittaa syksy hyvässä kunnossa, ja samalla aloittaa ehkä joku uusi harrastus mihin ei aiemmin ole pystynyt.

Kurssin luennoilla käydään läpi teoriaa liikkumiseen, palautumiseen ja kehon hyvinvoinnin parantamiseen liittyen. Sellaista tietoa mitä hypermobiili ihminen todella tarvitsee voidakseen paremmin.

Tule mukaan laittamaan itsesi kuntoon!

Hinta vain 49,90€ / kurssi, (3,85€/sessio)

 • 10 treeniä (n.20min/treeni)
 • 3 luentoa (n.20-30min/luento)

Tai tule mukaan kuukausijäseneksi, 32,90€, jolloin kaikki vanha materiaali on sinulla käytössä jäsenyytesi ajan. Kuukausijäsenille myös 24.8.2024 livemiitti on ilmainen, jäseneksi pitänyt liittyä ennen 01.08.2024.

Yliliikkuvuuden ABC -tietopaketti

Hypermobiliteettiin ja neuromoninaisuuteen, molempiin, kuuluu todella laaja kirjo erilaisia oireita.

Molemmilla hypermobiileilla ja neuromoninaisilla on paljon hyvin samanlaisia oireiluja, ja oireiden taustalla voi olla yhteinen nimittäjän. Mast solujen aktivaation ongelmat. Mast soluja eli syöttösoluja on ympäri kehoa ja ne aiheuttavat erilaista oireilua, eri paikoissa kehoa.

Yliliikkuvuuden ABC -tietopaketissa puhun oireista, syöttösolujen toiminnasta, myös siitä kuinka oireita voisi itse helpottaa.

Tietopaketti on kestoltaan noin 1,5 tuntia, se on pätkitty pieniin osiin, jotta kiinnostus pysyy yllä, ja jotta ihmiset joilla on vauhdikkaasti oireileva ADHD malttavat sen myös kuunnella.

OSTA KURSSI TÄÄLTÄ ITSELLESI

Screenshot

OSTA KURSSI TÄÄLTÄ ITSELLESI

Yliliikkuvan kehon treenin ABC 4.9.-9.10.2024

Maksaa voit maksulinkin kautta tai Smartum/ Epassi/ Edenred. Jos haluat maksaa viitesiirtona laita spostia, katja@physiofix.fi

Kerrankin oli erittäin selkeästi ohjattuja treenejä ja itselle valkeni monessa kohtaa miten väärillä lihaksilla olenkaan aiemmin liikkeitä tehnyt.Vaikka liikun aktiivisesti muutenkin, niin nämä hallitut liikkeet vasta raskaita ovatkin! Monipuolisesti tietoa, tekemistä ja täyttä vastinetta rahoille!

Tämä on sulle, jos:

 • treenaat mutta tuloksia ei synny
 • treeni kipeyttää sut helposti
 • tuntuu ettet jaksa treenata niin kuin haluaisit
 • paikallaan istuminen / seisominen kipeyttää sut
 • tiedät olevasi yliliikkuva/ hypermobiili
 • tai neuroepätyypillinen

”Tosi hyviä vinkkejä ja selkeitä opastuksia miten tehdä oikein (tai väärin). Aika monta vuotta olen tehnyt päin p:tä ja saanut varmasti kropan vielä epätasapainoisemmaksi ja holtittomaksi.”

Tämä on sulle jos haluat:

 • hallitumman, vahvemman ja kivuttomamman kehon
 • kehittyä treenissä
 • löytää oman tavan liikkua
 • löytää omaan lajiin paremman tekniikan

”Tein perjantaina lavan harjoitukset seinää vasten, hitaasti ja tuntui tosi hyvältä jälkikäteen. Oikea ja vasen on niin eriparia niin huonommalle puolelle tein tuplana. Tuntui että ryhtiin heti vaikutusta.”

TULEE MYYNTIIN ELOKUUSSA! Hinta 49,90€

Yliliikkuvuus eli hypermobiliteetti aiheuttaa todella paljon ongelmia monen kehoon. Yliliikkuvuus on muutakin kuin ominaisuus. Se on kudoksen erilaisuutta, ja se voi vaikuttaa joka puolelle kehoa.

Yliliikkuvuus ei ole kuviteltua, eivätkä sen aiheuttamat oireetkaan. Oikein treenaamalla, voit saada kipujasi kuriin, kehoasi vahvemmaksi, jaksamistasi parannettua.

Tule kuudeksi viikoksi treenaamaan ajatuksen kanssa, löytämään kehosi ja hallitsemaan sitä. Tämän jälkeen voit jatkaa itseksesi tai tulla kuukausijäseneksi Mutkalla appiin.

Kurssi sisältää kuuden viikon aikana 4.9. – 9.10.2024:

 • 6 treeniä, keskiviikkoisin tulee tallenne alustalle, jos jokin treenissä jää vaivaamaan voi FB-ryhmässä esittää kysymyksiä, johon Katja vastaa videovastauksilla.
 • 2 live Q&A sessiota, kysymyksiä voi laittaa Katjalle ennakkoon
 • FB-ryhmän, jossa voit kysellä ja saada vastauksia. Katja kerää kysymyksiä kasaan ja vastailee niihin vähintään kerran päivässä, tai tarpeen mukaan.

”Tämän viikon liikkeet on tosi tehokkaita ja minulle oikein täsmätreenejä. Pystyn tekemään kaikki ongelmitta, kun ne ovat seisaallaan tehtäviä. Tein äsken ensimmäisen kerran, hyvältä ja tarpeelliselta tuntui!”

HINTA 49,90€, myynnissä elokuussa

Tule mukaan löytämään kehosi, ja kehittämään sitä vahvemmaksi, kestävämmäksi ja kivuttomammaksi!

Tule mukaan treenaamaan ja saamaan hyviä vinkkejä jaksamiseen! Hinta 49,90€, 31.8.2024 saakka.

Tällä kurssilla minusta on toistuvasti tuntunut siltä, että vihdoinkin minut on nähty. Olet sanoittanut kaikki ne ongelmat, joista olen kärsinyt yli kymmenen vuotta ja joihin en ole saanut tällaista vastakaikua ja täsmäapua mistään muualta, vaikka olen käynyt useissa terveydenhuollon määräämissä kuntoutuksissakin. Olen saanut juuri sitä mitä kaipasin ja lähdin hakemaan: tarkasti ohjeistettuja neuvoja ja harjoituksia siihen, miten voin alkaa lisätä liikettä, kohentaa kuntoa ja parantaa lihasvoimaa ilman että siitä seuraa vahingollista kuormitusta ja sen seurauksena oireiden pahenemista ja takapakkia.

Mutkalla appi, kuinka ja kenelle?

hypermobiileille ja neuroepätyypillisille, jotka eivät saa apua terveydenhuollosta, kenellä ei ole varaa tai mahdollisuutta käydä jatkuvasti lääkärillä, ja niille joita lääkärit eivät enää suostu edes hoitamaan

Mutkalla appi sai alkunsa syksyllä 2023. Mä olin ollut melkein vuoden työterveyshuollon fysioterapeuttina keikkailemassa ja tajusin kuinka paljon mulle tulee työterveyslääkäreiltä asiakkaita, joilla on outoja oireita, joille lääkärit ei löydä selitystä.

Oli jotenkin silmät aukaisevaa tajuta, että moni ihmisistä kärsi saman tyylisestä oireilusta kuin minä itse. Itse olen tiennyt olevani hypermobiili jo pitkään, ja vuoden sisällä, aihetta opiskellessa olen tajunnut että mun allergia, astma, atopia, suolioireet, silmäoireet ja moni muu juttu on suoraan liitännäinen hypermobiliteettiin. Kun sitten sain vielä Audhd diagnoosin niin oma elämä selkeni paljon.

Joka tapauksessa, asiakkaille sain annettua hyvinkin apua ja selvät ohjeet mitä tehdä jotta kivut vähenisivät. Usein kaksi tai kolme käyntikertaa riitti, ja asiakkaat olivat todella tyytyväisiä siihen että vihdoinkin joku ymmärsi ongelman ja pystyi auttamaan. Tajusin myös, että pystyn ohjaamaan vaikka etänä, koska tiedän oman kehoni takia tarkkaan sen missä kohti mikäkin asento, ja liike alkaa falskata tai hajota.

Siitä lähti ajatus appin rakentamisesta, niille hypermobiileille ja neuroepätyypillisille, jotka eivät saa apua terveydenhuollosta, kenellä ei ole varaa tai mahdollisuutta käydä muuten jatkuvasti lääkärillä, ja niille joita lääkärit eivät enää suostu edes hoitamaan.

Muistutan kuitenkin aina siitä että, kaikki mahdollinen pahalaatuinen on pois suljettava oireiluissa, jotta tiedetään että oireilu on varmasti hypermobiliteetista johtuvaa. Toki suurin osa asiakkaista ja appin jäsenistä on kuullut lauseen ”hyviä uutisia, sun labrat/kuvantaminen on normaalit!”. Eli tutkittu on, ei vaan ehkä ole osattu ottaa oikeita asioita huomioon.

Suomessa on valitettavan vähän tietoa tarjolla, joten olen jatkuvassa kontaktissa Britteihin, jenkkeihin ja muualle maailmaan, jotta saan uusinta tutkimusta ja julkaisuja luettavaksi. Iltaisin kaivan itseni usein syvälle ”kaninkoloon”, koska tietoa asioista on, jos sitä vaan jaksaa etsiä. Mun mukana saa olla kyllä kuulemassa uusimmat jutut melko nopealla syklillä.

MUTKALLA appiin toivotan tervetulleiksi kaikki, jotka tuntevat tarvitsevansa apua hypermobiliteettiin ja neuroepätyypillisyyteen liittyvien oireiden, kipujen ja oman olonsa kanssa. Meillä on ihan mahtava yhteisö rakentumassa hiljalleen, ja jokainen jäsen on kullan arvoinen omine kokemuksineen ja näkemyksineen! Tule säkin mukaan lämmin henkiseen porukkaan <3

Just a bit bendy – mutkalla! Appi hypermobiileille ja neuroepätyypillisille

Aika ottaa oma elämä haltuun, koska sä voit. Sä voit voida paremmin tekemällä oikeita asioita, pienikin muutos voi helpottaa sun oloa

Eroon kivuista, ainakin osittain.

Hallitumpaa liikkumista, lihasvoimaa ja liikkuvuutta niihin kireisiin ja heikkoihin lihaksiin. Myös ylivenyttyneisiin lihaksiin.

Eroon virheasennoista.

Tietoa mikä kaikki oireilu voi liittyä hypermobiliteettiin, ADHD:n, autismiin.

Vinkkejä oman olonsa kohentamiseen.

Suljettu yhteisö appissa oleville kuukausijäsenille.

Normaali hinta 32,90€/kk

Työttömille, eläkeläisille, opiskelijoille ja sairauspvärahalla/kuntoutustuella oleville 9,90€/kk, laita spostia katja@physiofix.fi, ja laitan sinulle lisäohjeet!

Maksaa voit Smartumilla / Epassilla, laita spostia katja@physiofix.fi ja laitan sinulle lisäohjeet!

Jos sun labrat näyttää hyvälle, silloin sä voit alkaa tehdä asioita jotka auttaa sua myös voimaan hyvin!